Inici

"La Xàtiva dels ametlers perduts: ruta literària pels espais de Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts" és una proposta pensada per als alumnes de 1er de Batxillerat de l'IES Dr. Lluís Simarro de Xàtiva que naix a partir de l'obra de Toni Cucarella. L'objectiu d'aquesta ruta literària és que l'alumnat conega en primera persona els espais mítics de l'obra i l'escriptor i que faça de la literatura una font de coneixement i vivències compartides. 

Un dels temes principals de la ruta literària que realitzaran els alumnes és el treball dels tòpics literaris tempus fugit i ubi sunt, que signifiquien, respectivament, el temps avança inexorablement i què va ser d’allò perdut. De fet, a Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts l’acció transcorre ens els anys seixanta al barri pobre de les Eretes, als afores de Xàtiva, com un lloc metafòric que representa la desaparició d’un món passat i decadent enfront de l’avanç de la vida moderna i del progrés urbanístic de la ciutat.

La finalitat d’aquest projecte serà, per tant, que l’alumnat visualitze des d’una perspectiva actual com ha canviat la ciutat i la comarca on conviu fent ús de les tecnologies de la comunicació i la informació per tal de retratar els espais xativins pretèrits a partir de la literatura de Toni Cucarella. Si aquest breu introducció t'ha mogut l'interès, acompanya'ns en el nostre viatge literari 😉😉

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada