Activitats de preparació

Les activitats de la ruta comencen a l’aula, ja que els alumnes hauran de realitzar una sèrie d’activitats prèvies a la lectura del llibre que representa el cor de la seqüència didàctica: Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts.

En concret, els alumnes realitzaran tres activitats per a treballar el context de l’obra (la Guerra Civil i la postguerra al País Valencià), l’autor (Toni Cucarella) i la llengua popular que hi fa servir.

  • Per a l’activitat sobre el context, els alumnes visualitzaran un documental sobre la Guerra Civil i la postguerra i entrevistaran un familiar que n’haja sigut partícip. En acabant, es realitzarà una posada en comú dels resultats de les entrevistes i un posterior debat sobre la temàtica a l’aula.
  • Per a l’activitat sobre l’autor, els alumnes, per grups, en faran una recerca d’informació sobre la vida i l’obra. En acabant, pensaran un aspecte sobre l’una o l’altra que els interesse i redactaran una pregunta que faran personalment a l’autor el dia de la ruta.
  • Hi haurà una tercera tasca sobre la llengua popular que hi fa servir l’autor en què els alumnes realitzaran un parell d’activitats per conéixer el significat d’alguns mots i frases fetes inclosos en l’obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada