Activitats de realització: Ruta literàriaRealitzarem la ruta en època de florida dels ametlers, que habitualment sol ser entre els mesos de gener i febrer. 

Citarem els alumnes a les 8h del matí a l’entrada de les Eretes o punt inicial de la ruta (encreuament dels carrers Forn de Vidre i Dr. Sumsi). Hauran d’assistir-hi amb feina realitzada per endavant (cada grup haurà d’haver assajat prèviament l’escenificació teatral d’un passatge de l’obra) i amb el material que el professorat els haurà demanat de dur (una pregunta per grup a realitzar a l’autor i una fotografia antiga i nova d’un indret de Xàtiva).

També caldrà que els alumnes, individualment o a través d’un usuari de grup, realitzen piulades a Twitter sobre els fets o els aspectes que consideren interessants de la ruta a través dels hashtags #LaXàtivaDelsAmetlersPerduts i#RutaLiteràriaIESSimarro, així com que participen en fils de conversa d’aquesta xarxa social.

La ruta consisitirà en onze parades en llocs literaris de l’obra Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts, en els quals realitzarem diverses activitats de lectura de fragments, d’escenificació de passatges de l’obra, de reflexió guiada per part del professorat, etc. Cal apuntar destacadament la companyia de l’autor de l’obra en les tres primeres parades de la ruta i la col·laboració del cantautor Feliu Ventura en la novena parada. Hi participaran amb una xarrada i un miniconcert, respectivament.

En aquestes imatges podeu consultar la seqüència d’activitats que durem a terme durant la ruta, el tipus d’interacció entre l’alumnat que treballarem en cada cas, el material que necessitarem i el temps previst per a cada activitat.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada